NyhederArtiklerLøb/eventsBillederProfilerDebatGæstebogOrganisationAR-Cup
Velkommen til AdventureRacing Denmark - Tirsdag den 25. september 2018

Tilbage til events

Brugerlogin

Brugernavn

Kodeord

Ny bruger | Login >

Fredag den 24. oktober 2008

Kl. 03:00 Starten går
Starten går fra noget nær centrum af Århus midtby, det er koldt og det er mørkt, og massere af stive mennesker samler sig omkring en og tænker sikkert nok: ”Hva’ fanden er det for en flot pandelampe, løbetøj, taske og cykelhjelm... det er ikke normalt!!!” Og nej, det er sku ikke normalt!

Klik på billedet for at læse mere...


Men af sted går det på løbeben… et lille nat-orienteringsløb i midtbyen og i en nærlæggende park og skov… efter en god times tid er dette løb overstået og vi får vores cykler udleveret. Af sted på dem, ud over stok og sten og ud af Århus midtby. Jeg selv, som fører an som vejviser, volder dog holdet lidt småproblemer undervejs, da orientering på store landkort (1:24.000.000) ikke lige er min kop the, og dette giver os da også lidt længere tid i sadlen, men ligger dog stadig godt til i mix klasse da vi efter omkring 4 timer i sadlen, ankommer til de første øvelser/opgaver:
En røgdykker-/regneopgave - en brandslukkerøvelse - en klatreøvelse.
Efter hurtig at havde løst disse øvelser/opgaver gik turen videre på inliners/løbesko.

Vi skulle nu rulle os igennem x antal poster, og stadig på disse store ”lorte” landkort (1:24.000.000), hvor det hurtigt gik op for os, at det med kun at rulle hele vejen, nok blev lidt, for ikke at sige meget, kompliceret. På kortet fremgik det nemlig ikke om stier og veje var med asfalt eller grus, og til dem der skulle være i tvivl, så er kombinationen rulleskøjter og grusveje ikke så god!!! Det resulterede i mange skift undervejs fra rulleskøjterne og til løbesko, og fra løbesko til rulleskøjter, og så tilbage til løbeskoene og igen igen tilbage til rulleskøjterne… og flere gange til!!!!

I Våddragter (svømmepasset var kommet)
Vi kom frem til TA 3 hvor vores egen taske med svømmegrej stod pakket og vi skulle nu klæde om og til at svømme et ca. 1 km langt stræk med oppakning!!! Vandet var koldt men, efter kort tid havde vi da alle tre varmen i vores våddragter og efter en 20 min. tid stod vi igen på land, dog over på den anden side af søen, og efter et skift igen tilbage til inliners manglede vi nu kun et enkelt klip og vi ville komme på cyklerne igen!!
Vores næste opgave var MTB o-løb hvor 8 poster skulle klippes. Under dette bliv vi hentet af et andet mix-hold, som vi nu lå og sloges med. Så lå de forrest og så kom vi tilbage og førte, de kom igen op og lagde sig i spidsen, men efter 8. post (sidste på denne) var der et tvunget vejvalg til en bemandet post og vi fik lagt os i front og lagde igen lidt afstand til dem, men til deres held, kommer jeg ud for en punktering. Jeg kan høre og mærke at luften stille og roligt forsvinder i mit forhjul… lort også… tager dog en beslutning om at nå frem til den bemandede post hvor vi forhåbentligt skulle på en ny øvelse, hvor vi måske kunne øge endnu mere og dermed hente tid til at kunne få lappet cyklen og stadig være foran dem!!
Dette lykkes, og ved den bemandede post blev vi bed om at lægge cyklerne og fik samtidig udleveret et o-løbs kort…. YES… tænkte jeg!!! Som gammel o-løber kunne det vel ikke passe mere perfekt, så hurtigt af sted - jeg i front og Lasse og Irene sammen i elastik lige efter… Den fik bare gas derudaf og efter 2/3 dele af løbet holdt holdets kræfter så ikke længere!! Vi måtte ned og gå, og fik dog til sidst slæbt os til vores cykler og tasker hvor vi kunne få fyldt kroppen op med energi igen!!
Cyklen skulle dog stadig lappes og vi var da også kun lige kommet i gang med det, da det andet mix-hold ankommer... PIS også...planen lykkedes ikke tænkte jeg, MEN… det andet hold var ikke bare trætte…de var totalt smadrede og måtte holde lang pause, som resulterede i at vi alligevel kom ud før dem og væk inden de kunne følge efter!!! Fedt...nu var podiepladsen næsten sikret!! Der var dog nogle opgaver endnu. På næste TA, fik vi valget mellem af rapelle eller løbe på løbehjul først. Efter et kort møde, blev det rapellingen fra et højt tårn inde i Tivoli friheden som vandt. Ca. 60 meter skulle klatres op af 2 personer, det blev Lasse og jeg… og Irene kunne tage elevatoren. Oppe skule vi så alle 3 rapelle ned samlet… intet problem!! Efter et hurtigt holdkram til ære for Irene, var det udover kanten og ned på fast grund igen!!! Super fedt at prøve!! Hurtigt tilbage til og ud på en kort o-tur på løbehjul, ca. 30-40 min. Hurtigt overstået og da videre på MTB. Vi kunne nu næsten mærke målet var i nærheden og kræfterne var også ved at slippe op, men sidste øvelser skulle dog overstås.

Sidste og afsluttende stjerneløb fra centrum
Ankomst til stjerneløbs pladsen. Tiden var knap for at kunne nå ind inden den skrappe tids grænse! Og første øvelse:
Løbe til SAS-Radison Hotellet, tage trappen til øverste etage og rappelle ned til nederste etage… inde i hotellet… meget sjovt!!

Anden øvelse:
Skifte til våddragt, løbe efter anvist rute til havnen hoppe i vandet og svømme til en kano. Vi skulle så op i kanoen, sejle ad kanalen inde midt i Århus by. Efter 500-1000 meters sejlads skulle 2 personer i rebstige, fra kanoen, op over broen og af rebstige ned igen. (det blev igen Lasse og jeg der tog den), 100 meter længere fremme skulle en af os (det blev mig) op i et net i gennem nettet og ned i kanoen igen og så skulle vi så hele vej tilbage igen. Op af kanoen, op på havnen og hurtigt tilbage og igennem målstregen.

Endelig i Mål!!
Fedt at komme i mål så kroppen igen kunne slappe af!!! 15 timer og 40 min. hård konkurrence var over stået, og vi havde løbet os ind til en flot andenplads i mix-rækken!!!
Selv om det kun er anden gang vi konkurrerer med denne holdopsætning beviser vi, at vi er blandt de bedste i mix-klassen.

Tak til mine holdkammerater Irene og Lasse.
Og tak til Alice som holdejer.

Dennis Lisbygd


Tryk her for at se billeder og resultatliste fra løbet på CoastZones hjemmeside.

Udviklet af Peritus IT - © Copyright 2006