NyhederArtiklerLøb/eventsBillederProfilerDebatGæstebogOrganisationAR-Cup
Velkommen til AdventureRacing Denmark - Tirsdag den 25. september 2018

Tilbage til events

Brugerlogin

Brugernavn

Kodeord

Ny bruger | Login >

Torsdag den 30. oktober 2008


"1700 løbere savnes i bjergene"
Da min mor så den overskrift på tekst-tv, var hun lige ved at kløjs i kaffen søndag morgen. Det til trods for at jeg havde ringet hjem fra England lørdag aften og sagt, at vi var kommet i mål efter dag 1 til løbet Original Mountain Marathon i Lake District i England og var sikkert hjemme i vores lejlighed 15 kilometer fra starten.

Af Thure Kjær

Original Mountain Marathon er et to-dages orienteringsløb ligesom Coastzone Extreme Marathon herhjemme og i modsætning til de omkring 300 løbere, der deltager herhjemme, var der 3.200 løbere tilmeldt til OMM og de 2.500 trodsede en grufuld vejrudsigt og troppede op på startstregen.

Jeg var en af dem, og jeg løb sammen med min skotske makker John, som jeg har løbet samme løb med før. Vejrudsigten lovede regn, vindstød mellem 90 og 110 miles i timen og slud. Derfor havde alle pakket sig godt ind og forberedt sig på et par lange dage i bjergene.

Så både John og jeg lidt skuffede, da vi efter omkring 6 timer kom i mål på elite-distancen ved overnatningspladsen og fik af vide, at løbet var afblæst.

Og så startede alt det, der ledte til at et lettere hysterisk BBC meldte 1.700 savnet:

Løbet blev aflyst, da både startområdet og overnatnings-pladsen blev oversvømmet af regnvand.

Så for at arrangørerne kunne holde styr på hvem, der var kommet i mål, og hvem der ikke var, bad de alle om at gå de cirka 8 kilometer fra overnatningspladsen til startområdet. Langs en asfaltvej.

På det tidspunkt havde det lokale politi hørt at løbet var afblæst og de valgte så at lukke asfaltvejen på grund af vejret. Det var en pænt dum beslutning, fordi en stor del af deltagerne befandt sig på den vej.

De måtte så søge tilflugt på nogle af de cafeteriaer, kroer og hoteller, der var langs vejen, hvor de tilbragte natten. Det var de 1.700 der var forsvundet.

Så alt imens BBC gik i selvsving, sad John og jeg og drak fadbamser på den lokale pub, mens vi lagde planer for, hvornår vi skulle løbe sammen igen.

Udviklet af Peritus IT - © Copyright 2006